Enlig mors tips til mere selvkærlighed

onsdag, februar 15, 2023

At være enlig mor kan være utroligt svært og stressende, og det kan gå ud over dit mentale helbred. Jeg vil gerne give dig lidt opmuntring og råd. Først og fremmest er det vigtigt at tage tid til dig selv og sørge for, at du tager dig af dit eget mentale helbred. Uanset om det er ved at motionere, meditere, skrive dagbog eller noget helt andet, så sørg for at afsætte tid til dig selv. Vær desuden ikke bange for at søge hjælp og støtte fra venner, familie eller psykologer, når du har brug for det. 

Jeg håber, at disse råd er nyttige for dig.
Pas på dig selv og vær stærk!

Artiklen forstætter under billedetSom enlig mor føler du dig sandsynligvis overvældet og udmattet. Det er vigtigt at tage sig tid til dig selv for at holde dig sund og rask og holde dit energiniveau oppe. 

Her er nogle selvplejetips, som har hjulpet mig, der kan hjælpe dig:

Få tid til dig selv

Uanset om det er en gang om dagen eller en gang om ugen, skal du sørge for at planlægge tid til dig selv til at gøre noget, du nyder.  Lav en plan. Lav en tidsplan, der fungerer for dig, og hold dig til den. Lav en liste over alle dine opgaver, og prioriter dem, så du kan fokusere på de vigtigste først. Prøv at være fleksibel. Nogle gange kan der dukke uventede opgaver eller begivenheder op, som tager meget af din tid, så det er vigtigt at kunne tilpasse din tidsplan.

Forkæl dig selv: 

Tag et langt varmt bad, få massage, lav en ansigtsmaske eller tag en spa-dag. Sørg for at tage tid til dig selv. Det er lige så vigtigt at planlægge tid til dig selv som at planlægge tid til dine opgaver. Det rene vasketøj, der skal foldes sammen, kan sagtens vente til senere.

Vær fysisk aktiv: 

Motion er en glimrende måde at lindre stress og forbedre dit humør på. Prøv at presse et par minutters motion ind hver dag. Jeg nyder især gåture i naturen. Amager byder på mange naturskønne områder, hvor jeg kan få ro i sindet og nyde nuet.

Få kontakt med venner og netværket: 

At tilbringe tid med venner kan hjælpe dig til at føle dig forbundet og støttet. Dine venner kan faktisk være til stor hjælp. Uddelegér opgaver, når du kan. Hvis du har andre familiemedlemmer eller venner, der kan hjælpe dig med opgaver, skal du ikke være bange for at bede om hjælp. At bede om hjælp - det har været især svært for mig. Min kære mor har været mit største støtte og hjælp når det hele er kommet bragende ned. 
Min søns legeaftaler, med hans bedste ven, hjemme hos vennen, har været mit lille pusterum. Når min søn var på besøg hos sin ven, kunne jeg bruge tiden på mig selv.

Spis sundt:

Det er vigtigt at spise sunde måltider og snacks for at holde din energi oppe og dit sind skarpt, desuden bidrager varieret kost til et stærk immunforsvar. En sund måltid, behøver ikke at tage flere timer at forberede. Jeg er ret glad for Rema 1000 grøntsagsposer på frost. Man kan nemt lave en hurtig måltid ved brug af dem. Jeg har udskiftet almindelig pasta med fuldkorn og sørger for vi får masser af frisk "gnavegrønt" til hver måltid.

Få søvn nok: 

Sørg for at få en god nattesøvn. Hvis du får nok hvile, vil du føle dig bedst muligt tilpas. Kniber det med at få nok søvn om natten, prøv at tage en lille lur på et andet tidspunkt. Jeg har ofte taget en lille halvtimes lur, inden jeg henter min søn fra børnehaven. 

Hav det sjovt: 

Tag dig tid til at gøre ting, der får dig til at grine, giver dig glæde og hjælper dig til at glemme dine bekymringer. Skru op for dansemusik, og invitér børnene til nattøj disco, køb noget til dig selv, som du længe har haft på "nice to have" listen. Husk, at det ikke er egoistisk at passe på sig selv - det er afgørende for at være en glad og sund mor. Vores børn kan mærke hvordan vi har det, og det påvirker også dem.


Hvordan passer du på dig selv?
Skriv en kommentar

Send en kommentar