7 fordele ved at være alenemor

fredag, marts 03, 2023


At være alenemor kan være en udfordrende og stressende rolle, men der er også mange fordele ved at være en stærk, selvstændig og omsorgsfuld enlig forælder. 

Jeg har tidligere udgivet et blogindlæg om ulemper ved at være enlig mor og det kan du læse her
 
Her er 7 af de fordele, som jeg ser og har oplevet som enlig mor.

1. Fuldstændig kontrol over dit eget liv

En af de største fordele ved at være enlig mor er, at du har fuldstændig kontrol over dit eget liv. Du behøver ikke at tage hensyn til en partner eller forhandle med nogen omkring beslutninger om dit hjem og dine børn. Du kan træffe beslutninger om alt fra, hvad dine børn skal spise til, hvilken skole de skal gå på, og du kan følge din egen intuition og instinkt.


2. Tættere bånd til dine børn 

Som alenemor vil du sandsynligvis bruge mere tid med dine børn, end hvis du havde en partner. Dette kan føre til en tættere forbindelse og et stærkere bånd mellem dig og dine børn. Du vil have mere tid til at lytte til dem, støtte dem og tage del i deres liv.


3. Nul kærestepleje

Man kan bruge sine kræfter på børn og arbejde i stedet for kærestepleje. Med god samvittighed. Man undgår frustrationer over ikke at magte noget intimt efter at have smurt madpakker, taget opvasken og puttet børnene. Og at sexlivet i det hele taget er dødt. 😏

4. Opdragelse

Man kan gøre tingene på sin egen måde og der er ingen til at diskutere med dig at du gør det forkert, heller ikke nogen at synes at det kan gøres på en bestemt måde. 
Du er husstandens eneste voksen og det er dig der bestemmer.

5. Fokus på dine egne mål og ambitioner 

Når du er enlig mor, er det vigtigt at tage sig af dine børn og sikre, at deres behov bliver opfyldt. Men du har også tid til at fokusere på dine egne mål og ambitioner. Du kan tage en uddannelse, starte en virksomhed eller forfølge en hobby, der interesserer dig. Fordi du har fuld kontrol over dit eget liv, kan du organisere din tid og tage skridt i retning af dine egne drømme.


6. Stærkere og mere selvsikker 

At være enlig mor kan være en udfordring, men det kan også gøre dig stærkere og mere selvsikker. Du vil opdage, at du er i stand til at klare ting, som du måske ikke troede var muligt. Og du vil opbygge en stærk selvstændighed og selvtillid, som kan være en stor fordel, når du står overfor andre udfordringer i livet.


7. Læring og vækst 

At være alenemor kan også give dig mulighed for at lære og vokse som person. Du vil lære, hvordan du kan organisere og prioritere dine opgaver, hvordan du kan løse problemer og finde løsninger, og hvordan du kan klare dig selv og dine børn. Dette kan føre til en større følelse af personlig tilfredshed og succes.


At være alenemor er ikke altid let, men det kan være en oplevelse, der giver dig mulighed for at lære og vokse på mange måder. Så hvis du er en alenemor, skal du huske at fejre fordelene, der følger med din rolle. Og hvis du kender en alenemor, så vær opmærksom på udfordringene, hun kan stå overfor, og husk at støtte hende og anerkende hendes styrker. 


Del dette indlæg med en alenemor, du kender, eller tag en veninde med børn på en sjov dag ud for at fejre hendes styrker og fordele som en stærk enlig forælder.

Send en kommentar