Sandheder om forældreskab, jeg har svært ved at acceptere

lørdag, februar 25, 2023


Forældreskab kan være hårdt, fordi vores børn spejler alt, hvad vi gør, og det kan være vanskeligt at huske det, især i de udfordrende øjeblikke.

Her er de sandheder om forældreskab der er svært at acceptere.


At være forældre er et arbejde uden ende.
Det er en livslang forpligtelse og et livslangt ansvar, som kan være både givende og udmattende. 
Perfektion er umulig - Der findes ikke noget som det perfekte forældreskab. Alle familier og alle børn er forskellige, og det, der virker for den ene, virker måske ikke for den anden. 

Det er svært at acceptere, at dine børn nogle gange ikke vil lytte til dig, uanset hvad du siger eller gør. De er deres egen person og har deres egne ideer og meninger. Det er vigtigt at huske, at du stadig kan vejlede dem, men du kan ikke kontrollere dem. Når vi kan se bort fra råb, nedsmeltninger og skænderier, er der gode chancer for at se et barn, der søger ubetinget kærlighed og støtte.


Vores rejse som forældre kan bestemt være turbulent. Barnets hjerne er under konstant udvikling og forandring, og derfor vil barnets evne til at bearbejde og håndtere situationer variere fra dag til dag. Vi må sørge for, at de får et trygt miljø, så de kan udvikle sig i deres eget tempo.

 

"Min mor gjorde det, og jeg voksede fint op"

 

Det er let at retfærdiggøre vores handlinger som forældre ved at sige "min mor gjorde det, og jeg voksede fint op". Det er måske rigtigt, men hvert barn har sine egne specifikke behov, og det, der fungerede for os, vil ikke nødvendigvis fungere for vores børn. Vores barn er et unikt menneske, og denne type tænkning betyder, at vi måske godt kan se bort fra vores barns uopfyldte behov.


Nogle gange er vi nødt til at indse, at det er på tide at sætte os selv i første række. At bede om hjælp, og hvis vi har mulighed for det. Det er ok, at tilbringe en nat væk fra vores barn. Du skal ikke have dårlig samvittighed over det.
Du kan ikke gøre det hele alene, uanset hvor meget du prøver. Du er nødt til at prioritere og sørge for, at du også passer på dig selv. Det er vigtigt at huske på, at du gør dit bedste, og det er ok at bede om hjælp. Læs mere om tips til selvkærlighed i denne indlæg.


At minde os selv om disse ting med jævne mellemrum kan hjælpe os på vores rejse gennem livet som forældre.Send en kommentar