En typisk dag i mit liv som enlig mor - en ærlig fortælling

søndag, marts 19, 2023


I dag vil jeg gerne invitere dig med ind i min verden og dele en dag i mit liv med dig.
Som mennesker kan vi have så forskellige oplevelser og rutiner i vores hverdag, og jeg tror på, at det kan være interessant at se, hvordan andre lever deres liv. Så lad os tage et kig på min dag, fra den tidlige morgen til sen aften. Jeg håber, at du vil finde det både inspirerende og underholdende!

Som en alenemor til en fireårig dreng, har jeg lært at håndtere de daglige udfordringer på en kreativ og effektiv måde. I dette blogindlæg vil jeg tage dig med på en rejse gennem en typisk dag i mit liv.

En typisk dag i mit som enlig mor


Klokken 5.15 

Min dag starter tidligt om morgenen. Jeg vågner tre kvarter før min dreng for at nyde lidt alenetid og "stilhed før stormen"😉  før min fireårige dreng vågner og begynder at kræve min opmærksomhed. Jeg står op, hopper i bad,  derefter drikker en kop kaffe, mens jeg lægger makeup. Dette er en fast rutine og betyder meget for min selvkærlighed.


Klokken 6.00

Det er tid til at vække Bruno og sørge for, at han får morgenmad. Han er ikke kræsen, og er altid sulten når han står op. Så jeg forsøger altid at give ham en sund og nærende morgenmad for at sikre, at han har energi til resten af dagen. 
Efter morgenmaden er der tid til at lege lidt, tage tøj på og børste tænder. Og det kan være en udfordring, fordi Bruno altid prøver at "trække tiden ud". 


Klokken 7.00

Afsti- afsted
Efter at have sørget for, at min søn er mæt og tilfreds, er det tid til at tage afsted til børnehaven. Vi bor i gåafstand fra børnehaven, på cyklen tager det bare 5 min.


Klokken 7.30 - 15

Jeg arbejder som social og sundhedshjælperelev på et plejecenter, hvor jeg er i min sidste praktik, og er færdiguddannet til juni 2023. 
Arbejde med ældre er noget jeg brænder for. Det giver mening at hjælpe andre med at få et bedre liv, og så er det en fantastisk mulighed for at bruge mine kompetencer og opnå stor viden om tilværelsen som ældre. Selvom til tiden, kan det være psykisk hårdt, er det meget livsbekræftende at kunne se, at jeg har gjort en forskel i andres liv.  Jeg er god til at arbejde med mennesker og kan derfor også se mig selv som en god medarbejder.

På sigt har jeg planer om videreuddanne mig til social og sundhedsassistent.


Klokken 15 til 15.30

Efter en travl dag på arbejde, har jeg ca. en halvtime hvor jeg skal nå at handle, hvis jeg mangler noget. Det store indkøb klarer jeg online og sparer mig selv for unødvendig stress.
Jeg cykler til den nærmeste dagligvarebutik, som er cirka fem minutter væk fra mit hjem. Jeg nyder virkelig at cykle i frisk luft og få lidt motion på vej til butikken.


Klokken 15.30 - 17

Jeg har hentet Bruno og vi er hjemme. 
Bruno får lidt snacks for han er altid mega sulten efter børnehaven. Grøntsagsstænger med hummus er Brunos yndlings- snack.
Eftermiddagen går hurtigt, og snart er det tid til at lave aftensmad. Jeg må indrømme, jeg hader virkelig at lave mad, men det er vigtigt for mig at min søn får sund og nærende mad, derfor jeg gør det alligevel. Jeg tager udgangspunkt i enkle og nemme opskrifter. Der er masser af sunde måltider, der ikke kræver timevis i køkkenet.  For eksempel laver jeg en stor portion grøntsagssuppe, som kan fryses ned og varmes op igen senere på ugen. Eller steger en kylling i ovnen og servere med en salat og brød. Vi spiser senest kl 17.30


Klokken 17.30 - 18.45

Efter aftensmaden bruger vi tid på at lege og hygge os. Jeg må indrømme - der er dage hvor jeg er for træt  og mangler overskud til at lege sammen med Bruno. 
Mens Bruno leger, sætter jeg tøjvask i gang, eller folder vasketøjet sammen. 


Klokken 18.45 - 19.15

Tid til aftenrutine som starter med bad eller brusebad, afhænging hvor trætte vi er.
Tandbørstning: Efter badet skal han børste tænder grundigt. Efter tandbørstning er det putte-tid. Bruno får nattøj på og gøre sig klar til at sove.
Vi læser en godnathistorie og Bruno elsker når jeg omfavner ham og holder om ham mens han falder i søvn. Det giver ham følelse af tryghed og kærlighed. Ved halv otte tiden er Bruno faldet i søvn.


Klokken 19.30 - 21

Min aftenrutine starter typisk når Bruno er faldet i søvn. Jeg bruger lidt tid på lettere oprydning. Men ofte er jeg så udmattet at jeg ikke orker at rydde legetøjet op og lader den ligge. 🙈
Jeg sætter mig på sofaen og surfer lidt på nettet, læser lidt nyheder, søger inspiration til min blog eller ser lidt netflix.

Jeg skal heldigvis ikke lave madpakker endnu, for Bruno får mad i børnehaven og jeg på mit arbejde. 
Nogle dage nyder jeg bare stilheden, for det er enorm psykisk udmatænde,at både på mit arbejde og i mit hjem, er der nogen der  har brug for mig og min opmærksomhed.

Klokken 21.15

Så er dagen slut og det er sengetid. En god søvn er vigtig for mig og derfror går jeg tidlig i seng for at stå frisk og udhvilet op.

Sådan ser en typisk dag på en hverdag i mit liv. 
Weekenderne bruger vi på nærvær og have det sjovt. Vi kan tage på tur til en legeplads, zoo eller legeland, eller tager vi ud og går en tur i Amager Fælledet. Vi kan også hygge hjemme og spille spil, se film eller læse bøger sammen. Nogle weekender kan vi også have besøg af venner eller familie og tilbringe tid sammen med dem. Alt i alt handler det om at skabe gode minder sammen og nyde tiden som en lille familie. 
Er du selv en enlig mor eller far, ved du sikkert, at hver dag kan være en udfordring, men også en mulighed for at vokse og lære. Jeg håber, at mine erfaringer har været inspirerende og hjælpsomme for dig.

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at skrive  i kommentarfeltet nedenfor. Og hvis du kunne lide dette indlæg, vil jeg gerne opfordre dig til at læse flere af mine indlæg om emner relateret til familieliv og personlig udvikling.

Tak igen for at læse med.

#alenemor #alenemorskab #livetsomforældre #enligmor #livetmedbørn

Send en kommentar