Tag på tur: Oplevelser 1 times kørsel fra København

lørdag, marts 18, 2023

Foto: CanvaTa' på familieudflugt  - det tager under 1,5 time med tog eller bil fra København. Er du på udkig efter sjove og spændende aktiviteter at lave med dine børn, behøver du ikke at rejse langt væk.

Der er masser af muligheder lige i nærheden, og i dette indlæg vil jeg dele nogle af mine favoritter, som vi enten har besøgt eller har i planer om at besøge.

Oplevelser for børn - 1 times kørsel fra København

Krokodille Zoo

Ovstrupvej 9
Gundslevmagle
4863 Eskilstrup

54 45 42 42
info@krokodillezoo.dk


Foto: PixabayKun en times kørsel fra København, finder du verdens største samling af krokodiller.

Krokodille Zoo i Falster er en unik og spændende oplevelse, der tilbyder besøgende en chance for at lære om og interagere med krokodiller og andre krybdyr fra hele verden.

Når man træder ind i Krokodille Zoo, er det første, man lægger mærke til, den imponerende samling af krokodiller og alligatorer, der lever i de store, velholdte akvarier. Besøgende kan observere krokodillerne, mens de svømmer, spiser og slapper af i deres naturlige omgivelser.

Udover krokodillerne har Krokodille Zoo også et imponerende udvalg af andre krybdyr, herunder slanger, øgler og skildpadder. Der er også en "kæledyrsafdeling", hvor besøgende kan interagere med nogle af de mere tamme krybdyr, herunder skildpadder og små øgler.

En af de mest populære attraktioner i Krokodille Zoo er "krokodillefodringen". Besøgende kan se, hvordan krokodillerne fanger og spiser deres bytte, mens de står på en platform over akvariet. Det er en spændende og nervepirrende oplevelse at se på, da krokodillerne er imponerende rovdyr.

Udover at se krybdyr og deltage i fodringer, tilbyder Krokodille Zoo også forskellige oplevelser og aktiviteter. Besøgende kan tage en tur på en krokodillebåd og se på krokodillerne fra vandet, eller de kan tage en guidet tur og lære mere om krybdyrene og deres adfærd.

Alt i alt er Krokodille Zoo en fantastisk oplevelse for både børn og voksne. Det er en spændende måde at lære om og interagere med nogle af verdens mest fascinerende krybdyr på. Besøgende vil helt sikkert forlade zooen med en større forståelse og respekt for disse imponerende dyr.


Værd at vide

 • Åbningstider 10 - 16
 • Pris: Spar penge og køb biletter online, børn under 3 år har gratis adgang.
 • Barnevogne kan være besværlige at skubbe igennem vores tropehallers smalle og snoede gangsystemer.
 • På grund af smalle og stejle gangbroer inde i selve Krokodille Zoo, kan det desværre være svært at komme rundt med kørestole.

Danmarks Jernbanemuseum


Foto: Pixabay

Danmarks Jernbanemuseum er et museum dedikeret til jernbanehistorien i Danmark. Museet er beliggende i Odense og blev åbnet i 1975. Museet har til huse i en tidligere lokomotivværksted fra 1954, og det rummer en stor samling af damplokomotiver, motorvogne, vogne, uniformer og andre genstande, der relaterer sig til jernbanetrafikken i Danmark gennem tiden.

Museet tilbyder sine besøgende en bred vifte af aktiviteter og udstillinger. Man kan blandt andet komme ind og se på de mange gamle damplokomotiver og motorvogne, der er udstillet på museet. Der er også en interaktiv udstilling, der viser, hvordan jernbanen har påvirket samfundet og danskernes liv. Her kan man blandt andet se, hvordan jernbanen har påvirket vores transportmuligheder, og hvordan den har bidraget til at forandre samfundet og økonomien.

Jernbanemuseet arrangerer også forskellige arrangementer og aktiviteter i løbet af året, herunder veteranjernbane-kørsel, som giver besøgende mulighed for at opleve jernbanehistorien på en mere interaktiv måde. Der er også særudstillinger, der fokuserer på specifikke emner inden for jernbanehistorien, såsom togrejser i gamle dage eller udviklingen af jernbaneteknologi.

Museet har også en restaurant og café, hvor man kan nyde en kop kaffe eller en lækker frokost eller middag, mens man nyder udsigten over jernbanesporene. Derudover er der en museumsshop, hvor man kan købe souvenirs, bøger og andre genstande relateret til jernbanehistorien.

Jernbanemuseet er et spændende og lærerigt sted at besøge, både for børn og voksne. Museet giver en god forståelse af jernbanens historie og betydning for samfundet, og det er en unik mulighed for at se på nogle af de mest ikoniske jernbanevogne og -lokomotiver i Danmark.


Værd at vide

 • Åbningstider 10 - 16
 • Pris: Voksen 120 kr
 • Børn (0-17 år) har altid gratis adgang.
 • Museet har sit eget minitog, som kører inde eller ude, afhængig af årstid og vejr. Minitoget er både for børn og voksne, og kørsel med minitoget er inkluderet i entréen. Minitoget kører flere gange dagligt, både på hverdage og i weekender. I
 • Du er velkommen til at medbringe barne- eller klapvogn. Museet er indrettet, så det er let at komme rundt med barne- og klapvogne i det meste af museets indendørs udstilling.
 • Du er velkommen til at medbringe mad og drikke.

Funnys Eventyr er en aktivitetspark i Sverige, som tilbyder en bred vifte af spændende aktiviteter for både børn og voksne. Parken har alt fra klatrevægge og zipline til trampoliner og hoppeborge. Der er også en klatrepark specielt tilpasset børn i alle aldre. Funnys Aventyr er det ideelle sted at tilbringe en sjov dag sammen med venner og familie i smukke omgivelser.


Funnys Eventyr er en spændende og underholdende aktivitetspark, som tilbyder et bredt udvalg af sjove og udfordrende aktiviteter for både børn og voksne. Parken har en række forskellige attraktioner og aktiviteter, som tager dig gennem forskellige eventyr og oplevelser.

Du kan prøve kræfter med klatrevægge, zipline, forhindringsbaner, trampoliner, hoppeborge og meget mere. Parken har også en klatrepark specielt tilpasset børn i alle aldre, hvor man kan teste sin balance og styrke på en sikker og sjov måde.

Funnys Aventyr er det perfekte sted at tilbringe en dag med venner og familie og opleve spænding og sjov i smukke omgivelser.

Funnys Eventyr er en spændende og underholdende aktivitetspark, som tilbyder et bredt udvalg af sjove og udfordrende aktiviteter for både børn og voksne. Parken har en række forskellige attraktioner og aktiviteter, som tager dig gennem forskellige eventyr og oplevelser. Du kan prøve kræfter med klatrevægge, zipline, forhindringsbaner, trampoliner, hoppeborge og meget mere. Parken har også en klatrepark specielt tilpasset børn i alle aldre, hvor man kan teste sin balance og styrke på en sikker og sjov måde.
Funnys Aventyr er det perfekte sted at tilbringe en dag med venner og familie og opleve spænding og sjov i smukke omgivelser.

Værd at vide
 • Åbningstider: Man-søn 10.00-17.00
 • Butiken: Man-fre 10.00-18.00
 • Hverdagspriser gælder tirsdag-torsdag og weekendpriser gælder fredag-søndag.
 • I caféen kan du købe lækre svenske kanelbullar.


Husk at dele dette indlæg med dine venner og familie.

Send en kommentar